Com veuen les persones grans la implantació del certificat covid?

La majoria considera que la mesura augmenta la seguretat dins dels espais tancats i està d’acord que el demanen per a entrar als centres de dia

Com veuen les persones grans la implantació del certificat covid? / À Punt NTC

El certificat covid serà necessari per a accedir a molts més llocs si el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) dona el seu aval a les noves mesures proposades per la Generalitat.

Entre els nous recintes que s'hi incorporaran es troben les llars de persones jubilades. L'obtenció d'aquest document posa de manifest la bretxa digital entre generacions. Així ho veuen almenys la majoria de les persones grans del centre Carbonaire. En declaracions a À Punt NTC ha explicat que han necessitat l’ajuda d’algun familiar per a descarregar-se’l i instal·lar-lo al telèfon. 

No obstant això, hi ha qui es resisteix a abandonar l’opció analògica i, en comptes de dur-lo al telèfon, el porten imprés a la butxaca. I també hi ha qui, fins i tot, el porta plastificat per a evitar el seu deteriorament. 

Però totes les usuàries i usuaris d’aquest centre per a persones majors estan d’acord que els el demanen per a accedir perquè consideren que presentar-lo fa que l’espai siga més segur i els dona tranquil·litat. De fet, hi ha qui assegura que el demanaria per a entrar a qualsevol espai. 

També et pot interessar

stats