Els venedors ambulants protesten a Alfafar per la suspensió dels mercats

L'Ajuntament els anul·la per l’augment de contagis, però els venedors lamenten no poder operar quan els comerços sí que estan oberts.

Un mercat ambulant en una imatge d'arxiu
Un mercat ambulant en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Alfafar és el primer poble que tanca els mercats ambulants davant de l'increment de contagis al municipi en les últimes setmanes. La decisió de l’Ajuntament no agrada als venedors ambulants, que s'han concentrat aquest matí per a mostrar el rebuig a la decisió del consistori d'aquesta població de l'Horta Sud.

Aquest dimarts ha entrat en vigor l'orde municipal de tancar tots els mercadets ambulants d'Alfafar, després de saber-se que hi ha 44 casos actius de coronavirus i 5 brots des que començà l'estiu. Els venedors temen que aquest siga el primer d'un seguit de municipis que tanquen el seu lloc de treball. “Tenim por de l’efecte dòmino, perquè després d’Alfafar vindran uns altres mercats d’altres pobles i per a ells [els responsables municipals] això és el més fàcil”, explicava Toni Nova, president dels venedors ambulants.

L'Ajuntament ha publicat un ban per a comunicar al veïnat que no hi haurà mercats ambulants fins a nou avís. La tinent d'alcalde, Empar Martín, assegura que estan seguint i complint les instruccions de les autoritats sanitàries. “A Alfafar es munten dos mercats, i en un d'aquests estan apegats tres pobles. Què és el que passa? Que en aquests llocs hi ha hagut molts rebrots i hem decidit tancar provisionalment els mercats”, explica Martín.

Els venedors rebutgen aquesta decisió, perquè creuen que el mercat no és un focus de rebrots i no entenen per què la resta del comerç continua obert i ells, en canvi, no poden muntar la parada: “No hi ha dret que tot el comerç estiga obert, terrasses, botigues, supermercats… tots apilotats i no passa res”, protestaven.

Si en els pròxims dies no hi ha un repunt de casos a la població, es permetrà obrir les parades d'alimentació dimarts que ve. Els treballadors dels mercadets es tornaran a manifestar divendres davant de l'Ajuntament d'Alfafar.

També et pot interessar

stats