Les universitats valencianes, nous punts de vacunació a l'octubre

La UJI, la UPV i la UA injectaran Pfizer dins de l'estratègia que perfila Sanitat Universal amb les institucions acadèmiques per a millorar la cobertura vacunal entre la comunitat universitària

Vacunació d'una persona jove
Vacunació d'una persona jove / Europa Press

Amb els grans punts de vacunació tancats des d'aquest dimarts després d'haver complit l'objectiu d'immunitzar tres milions de ciutadans, la Comunitat Valenciana ha entrat en una nova fase en la lluita contra la Covid-19. El mes d'octubre diverses universitats públiques valencianes, almenys tres de les cinc que integren la xarxa, obriran punts de vacunació a petició de la Conselleria de Sanitat Universal. Fonts del departament liderat per Ana Barceló expliquen que ja s'han mantingut reunions amb els serveis de prevenció dels centres per a estudiar vies de col·laboració en la campanya d'immunització contra el coronavirus i que els detalls del dispositiu s'estan ultimant i es donaran a conéixer els pròxims dies.

De moment, la Politècnica de València (UPV), la Jaume I de Castelló (UJI) i la d'Alacant (UA) ja han informat que disposaran d'espais de vacunació el mes vinent. L'objectiu és millorar la cobertura de vacunació de la comunitat universitària aprofitant l'experiència apresa en la immunització de l'estudiantat Erasmus, que va tindre lloc al juliol.

Des del 7 d'octubre, dijous vinent, la UPV es converteix en un centre de vacunació on qualsevol persona pertanyent a la institució que no estiga immunitzada pel motiu que siga podrà acudir a rebre la vacuna. Se l'injectarà de Pfizer-BioNTech, que consta de dues injeccions separades per 21 dies. 

El procediment estarà obert a alumnat espanyol i estranger, personal de la UPV i, fins i tot, familiars. Segons ha explicat el vicerector de Diàleg Social, Prevenció, Conciliació i Esport, Santiago Guillen, s'habilitaran diferents espais en funció de la demanda i s'anirà citant qui hi estiga interessat. "Esperem arribar fins i tot a familiars i coneguts", ha apuntat. 

La campanya estarà a càrrec del personal sanitari del centre de salut Juana Portaceli de la UPV i es desenvoluparà a les instal·lacions del campus de Vera: al mateix servei mèdic, al Trinquet Politècnic el Genovés o al pavelló poliesportiu, segons les necessitats de cada moment. Des de la universitat aconsellen a tot el món que vulga rebre la vacuna que sol·licite prèviament la targeta sanitària SIP al centre de salut habitual. 

La UJI de Castelló és una altra de les institucions d'educació superior que ja han confirmat que col·laboraran com a punt de vacunació a l'octubre. El centre sanitari del campus fixarà horaris de vacunació setmanals per a l'estudiantat i personal universitari que encara no s'haja vacunat o qui li falte rebre alguna dosi i per a l'alumnat entrant que participe en programes de mobilitat, expliquen fonts de la UJI. 

En aquests moments, els serveis tècnics de l'Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental, juntament amb el personal del centre sanitari del campus, treballen per a definir les necessitats i detallar el funcionament amb l'objectiu que es puga activar la vacunació a petició a l'inici d'octubre. D'acord amb els dies de vacunació que s'establisquen, se citarà a l'estudiantat i el personal que haja manifestat prèviament interés en la vacuna.

També la UA d'Alacant es posa a disposició de Sanitat Universal com a espai de vacunació contra la Covid-19. La rectora, Amparo Navarro, ho ha anunciat aquest dimecres. S'ha dissenyat un pla, amb l'antigen de Pfizer, que començarà el 13 d'octubre. El Servei de Prevenció ha establit dos períodes de vacunació, un per a cada dosi. 

La primera fase es realitzarà entre els dies 13 i 14 d'octubre del 2021, en horari de 12 a 18 hores. S'hi habilitarà des del dilluns 4 al divendres 8 d'octubre un sistema d'autocita. La segona es desenvoluparà els dies 3 i 4 de novembre del 2021, també en horari de 12 a 18 hores, en què s'assignarà la cita corresponent de manera presencial i personalitzada en el mateix moment de la primera dosi de vacunació.

També et pot interessar

stats