Universitats estudia eximir els estudiants del pagament de la segona matrícula

Manuel Castells matisa que no es tracta de cobrir les assignatures suspeses, sinó d’ajudar l’alumnat que no està en condicions de presentar-se als exàmens.

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, durant la roda de premsa oferida el passat 23 d’abril en el Palau de la Moncloa, a Madrid
El ministre d’Universitats, Manuel Castells, durant la roda de premsa oferida el passat 23 d’abril en el Palau de la Moncloa, a Madrid / Borja Puig de la Bellacasa (Efe)

Milers d’estudiants demanen flexibilitat davant de la situació excepcional que ha causat la crisi sanitària. El ministre d’Universitats, Manuel Castells, estudia totes les possibilitats, com ara eximir del pagament de la segona matrícula els alumnes que no estan en condicions de passar un examen a causa de les conseqüències de la pandèmia.

Així ho ha dit Castells en una entrevista en Onda Cero, en què ha explicat que el seu departament ha d’analitzar aquesta possibilitat amb la Conferència de Rectors i amb les comunitats. D’altra banda, el ministre ha matisat que no és per a les assignatures suspeses, per la qual cosa a aquelles persones “que no es troben en condicions” que no es presenten als exàmens.

També ha avançat que espera parlar amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, perquè els estudiants que van deixar els apunts i ordinadors a les residències o pisos que ocupaven abans del confinament puguen recuperar-los. En aquest sentit, ha recordat la conversa que va tindre amb el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que li va explicar que permetre aquests desplaçaments suposaria trencar el model de mobilitat “en un moment essencial” i que tot depén del que diga el ministre de Sanitat.

Castells ha insistit a les universitats que han de definir “aquesta setmana o la que ve” el model d'examen que faran, en línia, per avaluació continuada o presencial, i ha subratllat que els exàmens han de fer-se sobre les matèries que s’han donat.

També et pot interessar

stats