La Universitat de València confirma 36 positius entre l'alumnat

S'ha activat la docència en línia de quatre classes de les facultats d'Economia i Farmàcia on hi ha almenys tres estudiants contagiats.

Campus de Tarongers de la Universitat de València
Campus de Tarongers de la Universitat de València / Europa Press

La Universitat de València ha informat aquest dimecres de 36 casos positius de la Covid-19 entre l'alumnat relacionat amb el macrobrot sorgit arran d'una festa privada celebrada al col·legi major Galileo Galilei de València. Segons explica, els positius s'han detectat entre el conjunt dels estudiants de grau i postgrau que es distribueixen entre els tres campus urbans de l’àrea metropolitana de València, però no especifica quines són les titulacions ni les facultats afectades.

La institució assegura que, d'acord amb les dades proporcionades per la Conselleria de Sanitat Universal, la incidència del virus se situa en 0,8 casos positius per cada 1.000 estudiants matriculats. En aquest sentit destaca la "baixa incidència" que està tenint de moment el focus de contagi de la Galileo Galilei, on hi ha per ara 168 residents infectats.

La universitat ha activat el protocol de prevenció del coronavirus en quatre classes que han presentat tres contagis i que corresponen a tres titulacions impartides en les facultats de Farmàcia, ubicada al campus de Burjassot, i Economia, al de Tarongers. El protocol universitari indica que les classes presencials s'han de suspendre en una aula quan hi ha almenys tres contagis positius. Per això, s'ha decidit activar la docència telemàtica durant un període que anirà de deu a catorze dies, com a mínim fins al 16 d'octubre. Són 238 alumnes els qui tindran docència en línia, que representen amb tot una mínima part dels 45.000 estudiants que hi ha matriculats a la Universitat de València. L'entitat nega, en qualsevol cas, que tots aquests positius estiguen relacionats amb el macrobrot del col·legi major Galileo Galilei i els atribueix a "diferents orígens, tots ells externs a la universitat".

Segons va informar la Universitat Politècnica de València, 61 dels 168 contagis confirmats en la residència focus del contagi corresponen a alumnat d'aquest centre. Els altres 107 casos podrien estar repartits per les altres tres universitats de l'àrea metropolitana de València: UV, CEU Cardenal Herrera i la Universitat Catòlica.

Tot i això, les xifres no quadren amb les que han reconegut els centres. Als 36 casos confirmats aquest dimecres per la UV cal sumar almenys dos contagis al CEU. Sanitat Pública assegura que a la festa privada que se celebrà el passat 26 de setembre i que ha desencadenat el brot assistiren persones que no estudiaven en cap centre, fet que podria explicar el desajust.

També et pot interessar

stats