Una empresa de Muro crea una mascareta que canvia de color quan puja la temperatura

El teixit permet monitoritzar la temperatura corporal a simple vista, facilitant la prevenció del coronavirus.

El teixit de la mascareta canvia de color, del verd al blanc, quan la temperatura passa dels 37 graus i mig
El teixit de la mascareta canvia de color, del verd al blanc, quan la temperatura passa dels 37 graus i mig / À Punt NTC

I si les mascaretes alertaren del possible contagi per coronavirus de l'usuari? Una empresa de Muro (el Comtat) ha patentat el que podria convertir-se en el pròxim remei preventiu contra la Covid-19. Un teixit capaç de filtrar el 98% de l'activitat bacteriana i que canvia de color, del verd al blanc, quan la temperatura passa dels 37 graus i mig.

L'innovador teixit ha sigut homologat per a usar-lo en màscares higièniques per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX), que ha certificat la durabilitat i eficàcia per a de la prevenció de la Covid-19.

La tela es pot llavar i desinfectar sense perdre propietats. Sobre aquesta base, la companyia Colorprint Fashion ha fabricat mascaretes i polseres, entre altres productes, que poden ajudar a advertir eventuals contagis i facilitar el control de l'expansió de la pandèmia.

"Hem fet les polseres pensant en els més menuts" ha explicat l'enginyer de l'empresa Enrique Pérez als micròfons d'À Punt. Entén que el donaria una seguretat addicional a la tornada a les aules o per als menors de sis anys, que no estan obligats a portar la mascareta.

La companyia també ha creat adhesius que, en contacte directe amb la pell, alerten d'un augment de temperatura corporal a simple vista. Un recurs que podria facilitar la gestió dels accessos en llocs públics, com els mateixos centres de salut, segons ha destacat la firma en un comunicat.

També et pot interessar

stats