Un total 42 sanitaris valencians s'han contagiat en les últimes cinc setmanes

Els professionals de Catalunya i Madrid són els que més contagis acumulen, segons el balanç de Sanitat.

Un sanitari ajuda a fer una videoconferència a un pacient, negatiu de Covid-19, en l’Hospital Arnau de Vilanova de València
Un sanitari ajuda a fer una videoconferència a un pacient, negatiu de Covid-19, en l’Hospital Arnau de Vilanova de València / Rober Solsona (Europa Press)

Un total de 42 sanitaris de la Comunitat Valenciana es van contagiar en poc més d'un mes, concretament des de l'11 de maig fins al passat dimarts, 16 de juny, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.

En el mateix període, al conjunt d'Espanya es van confirmar 1.616 contagis entre el personal sanitari. Els professionals més castigats per la Covid-19 van ser els de centres sanitaris o sociosanitaris de Catalunya, on se'n van contagiar 474, seguits pels de Madrid (340), Castella-la Manxa (291) i Castella i Lleó (119).

L'11 de maig es va modificar l'estratègia de vigilància i el sistema de processar les dades que remeten les autonomies al Ministeri de Sanitat.

Segons aquestes dades, des de l'inici de la pandèmia, s'han contagiat a Espanya 52.036 sanitaris, 81 d'ells s'han diagnosticat en els últims set dies.

També et pot interessar

stats