Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Un terç del funcionariat de la Generalitat continuarà treballant des de casa i la resta en dos torns, de matí i de vesprada

24 min.

El funcionariat de la Generalitat també es prepara per a la desescalada. Seguint les directrius marcades pel Ministeri de Sanitat i el que es faça en altres administracions de l’Estat, es prepara un pla per a caminar a poc a poc cap a eixa “nova normalitat” batejada pel govern central. En el cas de l’administració autonòmica, es preveu que un terç del personal continue teletreballant i els dos terços que es reincoporen a la faena ho facen en dos torns, de matí i de vesprada.

“Pensem que són mesures suficients”, ha assenyalat en Les notícies del matí Luis Lozano, secretari de la Federació de Serveis Públics d’UGT PV. Una perspectiva que comparteix Juan Cruz, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV: “L’administració autonòmica no pot ser una illa, ha de seguir el mateix ritme que altres sectors; les fases aniran coordinades amb l’àmbit estatal”.

El punt més crític serà el de l’atenció al públic. Segons ha indicat Luis Lozano, es preveu la instal·lació de separadors de metacrilat per a protegir els treballadors públics que realitzen aquesta tasca. “Cal ser conscients que no es podrà tornar a l’activitat normal de moment; fins a finals de juny no se sabrà si es podrà accedir a l’administració de manera normal”, ha afirmat Juan Cruz.

No es fan ERTO en l’administració autonòmica

Segons ha explicat el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV, no es poden fer ERTO en l’administració autonòmica, ja que “la immensa majoria depén de les transferències de Generalitat, tenen consideració d’administració pública”, ha afirmat. Per la seua banda, Luis Lozano ha comentat que no tenen notícies al respecte, però que sembla que la intenció de l’administració és no anar per aquesta via.

Els excessos del teletreball

Els sindicats també han alertat dels excessos que s’estan produint en alguns casos amb el teletreball. “En alguns sectors s’està emprant el teletreball de manera fraudulenta”, ha afirmat Juan Cruz. “El teletreball no es pot convertir en una jornada laboral de 24 hores”, ha afegit Luis Lozano. Tanmateix, creuen que aquesta modalitat de treball té els seus avantatges, com per exemple per a la conciliació familiar, i que caldrà definir-la millor.

El funcionariat no haurà de recuperar hores

Un altre dels punts que han negat els sindicats és la possibilitat que el funcionariat que no haja pogut treballar des de casa aquestes setmanes haja de recuperar les hores de treball. “No són vacances per al funcionariat; moltes persones estan teletreballant en diferents condicions”, ha indicat Juan Cruz. “Els funcionaris han estat absolutament disponibles”, ha conclòs Luis Lozano.

Contingut no disponible
stats