Un mapa en línia per a ajudar el veïnat durant la quarantena

Frena La Corba reuneix milers d’anuncis de persones que s’ofereixen a fer la compra o a proporcionar assistència psicològica a qui ho necessite.

Mapa Frena La Corba per a ajudar el veïnat
Mapa Frena La Corba per a ajudar el veïnat

L’estat d’alarma ha despertat una onada de solidaritat amb aquelles persones que estan aïllades a casa sense poder anar a fer la compra, personal sanitari que no té un minut per a cuinar-se un plat calent, o per a qui la crisi sanitària ha sorprés en una situació econòmica complicada. El web Frena La Corba tracta de posar en contacte persones que necessiten ajuda amb veïns i veïnes solidaris que poden oferir-la.

En el mapa destaquen punts de colors segons el tipus d’anunci. Roig per a les necessitats pròpies i groc per a les persones que gestionen el compte d’una persona no familiaritzada amb el món digital o sense accés a internet. El veïnat que s’ofereix a anar a la farmàcia, ajudar amb les tasques de neteja de casa d’una persona amb discapacitat o eixir a passejar el gos, destaca en color verd. I també, en blau s’anuncien els serveis públics disponibles, com ara assistència psicològica o els bancs d’aliments.

Frena La Corba ha aconseguit, en molt poc de temps i gràcies a la iniciativa ciutadana, milers de recursos en internet per a fer costat a les persones durant la crisi causada per la pandèmia de Covid-19. A més, dels vora 6.500 anuncis de “superveïns” i “superveïnes”, també han creat una xarxa de donacions de material sanitari i laboratoris ciutadans.

Col·laboració i innovació durant el confinament

Els laboratoris ciutadans que naixen a partir d’aquesta plataforma són d’allò més diversos. Un és un diari literari del confinament, amb la intenció que les experiències que es viuen durant aquesta situació excepcional es convertisquen en un llibre. També, la creació de caixes de llum perquè els xiquets i les xiquetes juguen amb les emocions a través dels colors, de circuits de consum local o un canal de YouTube amb activitats per a entretindre’s de matemàtiques i estadística.

També et pot interessar

stats