Un estudi demostra que les vacunes contra la covid-19 no causen infertilitat

Els homes no vacunats que es contagien amb el coronavirus podrien experimentar una reducció de la fertilitat a curt termini

Una dona embarassada rep la vacuna contra la covid-19
Una dona embarassada es posa la vacuna contra la covid-19

Un estudi de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Boston (Estats Units) ha conclòs que la vacunació contra la covid-19 no perjudica la fertilitat. És més, la reducció de la fertilitat a curt termini que poden experimentar alguns homes que s'infecten amb el coronavirus es podria evitar mitjançant la vacunació.

La investigació, publicada en la revista científica American Journal of Epidemiology, no ha trobat cap relació entre la vacunació contra la covid-19 i la fecunditat, és a dir, la probabilitat de concepció per cicle menstrual. L’objecte d’estudi han estat homes i dones que han rebut les vacunes de Pfizer-BioNTech, Moderna o Janssen.

L’autora principal de l’estudi, Amelia Wesselink, assegura que s’ha demostrat per primera vegada que la vacunació contra el coronavirus en homes i dones no està relacionada amb la fertilitat "quan s’intenta concebre mitjançant el coit". Així doncs, la investigació desmunta la falsa creença que moltes persones en edat reproductiva han citat com a raó per a no vacunar-se. 

L’equip investigador ha analitzat les dades d’una enquesta a 2.126 dones dels Estats Units i el Canadà que intentaven concebre i ha fet un seguiment des de la preconcepció fins sis mesos després del part. L'estudi no ha inclòs homes ni persones no binàries amb capacitat de gestar.

Les taxes de fecunditat entre les participants que van rebre almenys una dosi d'una vacuna van ser quasi idèntiques a les de les participants no vacunades. La fecunditat també va ser similar per als homes que havien rebut almenys una dosi de la vacuna contra la covid-19 en comparació amb els participants no vacunats.

Les anàlisis addicionals que van considerar el nombre de dosis de la vacuna, la marca de la vacuna, els antecedents d'infertilitat, l'ocupació i la regió geogràfica tampoc van constatar cap efecte de la vacunació sobre la fertilitat.

També et pot interessar

stats