Un agent de la Policia Local de Cocentaina dona positiu de Covid-19

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, també ha informat aquesta vesprada que ha donat positiu de coronavirus.

Façana de l'ajuntament de Cocentaina
Façana de l'ajuntament de Cocentaina / Ajuntament de Cocentaina

Un treballador de la Policia Local de Cocentaina ha donat positiu de Covid-19, segons ha informat l’Ajuntament d’aquesta població del Comtat. El contagi, asseguren, no s’ha produït durant les hores de servei, sinó en l’àmbit la seua vida privada. Sanitat Pública ja ha activat el protocol de seguretat i s’estan realitzant proves diagnòstiques a tot el personal del departament.

Fins ara, la meitat dels agents s’han sotmés a tests de detecció i estan a l’espera dels resultats. Les dependències policials estaran tancades fins al 4 d’agost i de les funcions de protecció ciutadana s’ocuparà la Guàrdia Civil.

Sanitat Pública considera que han de fer-se les proves i estar aïllades durant catorze dies les persones que han estat en contacte directe amb el policia infectat, o bé perquè han estat a menys de dos metres de distància o durant més de quinze minuts sense portar mascareta.

Segons informa en un comunicat l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, la resta de departaments municipals no han tingut contacte amb el policia contagiat i per tant, Salut Pública no els farà proves. No obstant això, l’Ajuntament sí que en farà en els casos que estime convenients i demana als treballadors i treballadores municipals o qualsevol veí o veïna que actue des de la responsabilitat individual i avise al tècnic de personal en mostrar els primers símptomes.

L'Ajuntament estava obligat a fer proves

Segons informa Elio Tenorio, delegat comarcal del Fesep al Comtat, des del sindicat es va demanar a l'Ajuntament de Cocentaina que es feren proves de diagnòstic de Covid-19 al personal considerat de risc.

Després de la negativa, el Fesep va demandar l'Ajuntament. Una interlocutòria publicada el 22 de juliol obligava el consistori a realitzar proves diagnòstiques "immediatament".

Segons denuncia el sindicat, des de l'Ajuntament de Cocentaina es va decidir no acatar la interlocutòria i no s'han començat a fer proves fins que s'ha notificat un positiu entre la plantilla.

L'alcalde de Sagunt també dona positiu

L'alcalde de Sagunt (Camp de Morvedre), Darío Moreno, ha informat aquesta vesprada en el seu compte de Twitter que ha anat a l'hospital amb malestar i febra, s'ha fet una prova PCR i ha donat positiu de Covid-19.

"Hem activat els protocols per a detectar qualsevol altre positiu. Estic bé, només amb un poc de febra. Passaré la quarantena teletreballant", diu el seu missatge en la xarxa social.

També et pot interessar

stats