Últim cap de setmana d’un toc de queda que ha durat 7 mesos

A partir del 8 de juny s'acaben les restriccions a la mobilitat nocturna i l’oci nocturn podrà obrir fins a les dues de la matinada

Imatge dels bars del centre de València durant la nit
Imatge dels bars del centre de València durant la nit

La Comunitat Valenciana afronta el seu últim cap de setmana amb toc de queda, després que la interdepartamental d'aquest dijous haja decidit alçar les restriccions a la mobilitat nocturna, vigents des de fa 7 mesos. Amb el final del toc de queda, que serà dimarts, també s'acabarà la limitació en el nombre de persones que es poden reunir en àmbits públics i privats, fins ara fixada en 10.

A partir del 8 de juny, també podrà obrir l’oci nocturn fins a les dues de la matinada, amb restriccions del 50% de l'aforament en l'interior i el 100% en l'exterior, amb prohibició de ballar. Els bars podran estar oberts fins a la 01:00 de la matinada.

L'alçament de les restriccions nocturnes i la flexibilització del sector de la restauració i l’oci nocturn vindrà acompanyat d’un reforçament de la vigilància, per a evitar botellots, festes privades i aglomeracions que puguen disparar els contagis.

Preocupa la festa de Sant Joan

En aquest sentit, divendres, la reunió de coordinació de seguretat de mesures Covid -19 (amb representació de totes les administracions) va acordar impulsar unitat d’acció de totes les forces de seguretat per a adaptar-se a aquesta nova etapa.

Segons va expressar el president de la Generalitat, Ximo Puig, preocupen especialment les possibles celebracions amb motiu de la festivitat de Sant Joan, el pròxim 24 de juny, davant les quals va fer una crida a la prudència. 

També et pot interessar

stats