TUI suspén els paquets turístics a Espanya fins al 9 d’agost, excepte a les illes Canàries i les Balears

Les aerolínies British Airways i EasyJet mantenen, de moment, els calendaris de vols.

Turista britànic a l'aeroport de Tenerife Sud
Turista britànic a l'aeroport de Tenerife Sud / Efe

El gegant turístic Tui, el principal operador del Regne Unit i Irlanda, ha cancel·lat tots els paquets de vacances a Espanya fins al 9 d’agost, tot i que a partir d'aquest dilluns la clientela podrà volar a les illes Canàries i les Balears.

En un comunicat, l’empresa indica que les persones que havien de viatjar entre el 27 de juliol i el 9 d’agost podran cancel·lar o modificar la seua reserva, mentre que els qui tenen paquets comprats a partir del 10 d’agost, seran informats sobre la seua situació el 31 de juliol.

L'operador turístic ha reaccionat així a la decisió del govern britànic d’imposar una quarantena de 14 dies a totes les persones que arriben al Regne Unit des d’Espanya, davant el repunt de casos de coronavirus.

Tot i l’impacte de la mesura, les aerolínies British Airways i EasyJet han confirmat que mantenen, de moment, el seu calendari de vols.

La multinacional amb seu a Alemanya afirma en el comunicat que encara “intenta comprendre” per què el govern de Boris Johnson ha decretat una quarantena per a tot Espanya quan hi ha zones, com les illes, que es consideren segures.

De fet, el Ministeri d’Afers Estrangers britànic desaconsella viatjar només a l’Espanya peninsular, mentre eximeix d'aquesta recomanació les illes Canàries i les Balears.

El titular, Dominic Raab, no ha volgut disculpar-se per la sobtada decisió, anunciada en ple cap de setmana, quan sol haver-hi més vols, i malgrat els efectes per al sector turístic i per als milers de ciutadans que han vist com de la nit al matí es frustaven els seus plans de vacances.

D’altra banda, la ministra d'Afers Estrangers espanyola, Arancha González Laya, ha anunciat aquest diumenge que el govern està “centrant els seus esforços” per a aconseguir que el Regne Unit elimine la quarantena obligatòria per a les persones que arriben procedents de les illes Balears i les Canàries.

Per la mateixa raó, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a les autoritats britàniques que no apliquen la quarantena obligatòria a les persones provinents de la Comunitat Valenciana, especialment la Costa Blanca.

També et pot interessar

stats