Dos de cada tres espanyols, preocupats per la possibilitat d'infectar-se al lloc de treball

CCOO alerta que els baixos salaris faciliten que més persones vagen a treballar amb símptomes de Covid-19.

Dues treballadores protegides amb mascareta en una imatge d'arxiu
Dues treballadores protegides amb mascareta en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

Dos de cada tres treballadors es mostren preocupats per la possibilitat d'infectar-se per coronavirus al lloc de treball, mentre que un 72,3% està intranquil per la possibilitat de contagiar una altra persona. Així es desprén de l'enquesta sobre condicions de treball, inseguretat i salut en el context del coronavirus realitzada pel sindicat Comissions Obreres (CCOO) conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

El sindicat ha alertat que els baixos salaris estan facilitant que més persones vagen a treballar amb símptomes que es corresponen amb els del coronavirus, segons un 13,1% de les respostes de l'enquesta. Aquesta xifra és superior entre els qui treballen en sectors considerats essencials (14,2%) que entre els no essencials (6,4%) i arriba al 18,1% entre els participants que durant la pandèmia van fer tasques d'atenció al públic.

Els resultats mostren que el percentatge de treballadors que van anar a treballar amb símptomes és quasi el doble entre els qui afirmen que el seu salari els permet cobrir les necessitats de la llar com a molt "algunes vegades", que entre els qui poden fer-ho sempre. Per sectors, un de cada quatre ha afirmat que va anar a treballar tenint símptomes malgrat pertànyer a l'àmbit sociosanitari.

De l'estudi també es desprén que un 5,7% ha perdut la faena des del començament de la pandèmia. Segons el sexe i l'edat, els homes s'han vist "lleugerament més afectats per la destrucció d'ocupació que les dones", encara que, s'han detectat més diferències per edat, ja que els joves han sigut els més perjudicats. Entre els menors de 25 anys, la pèrdua d'ocupació va aconseguir el 17%.

D'altra banda, CCOO també s'assenyala que el 75% dels empleats està intranquil per la dificultat de trobar un lloc de treball si perd l'actual. A més, el 69,7% té por a la reducció dels salaris.

També et pot interessar

stats