Tots els indicadors de la pandèmia milloren a la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores

Sanitat ha notificat 2.174 nous contagis, 71 morts i 4.716 altes. Als hospitals hi ha 2.363 pacients Covid, 500 dels quals a les UCI.

Una persona realitza proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de La Fe
Una persona realitza proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de La Fe / Ana Escobar (Efe)

Tots els marcadors de la pandèmia han millorat en les últimes 24 hores, segons les dades actualitzades per la Conselleria de Sanitat. En l’última jornada s'han registrat 2.174 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o test d'antígens, 943 menys que dissabte passat, el que significa una baixada del 43,3% en la xifra de nous contagis.

Als hospitals valencians hi ha 2.362 persones ingressades en planta amb coronavirus, 500 de les quals a les unitats de cures intensives. En una setmana s'han reduït en 1.135 els pacients Covid hospitalitzats, i en 122 els que ocupen llits a la unitat de crítics.

Quant a les morts, la Conselleria ha registrat 71 decessos en les últimes 24 hores, la xifra més baixa des de dilluns. Des de l'inici de la pandèmia han mort 5.958 valencians i valencianes a causa de la Covid-19.

Pel que fa a les altes de pacients amb coronavirus, se n'han notificat 4.716 en l'última jornada. Així doncs, a la Comunitat Valenciana han superat la malaltia un total de 333.565 persones.

Sanitat també ha comunicat aquest dissabte 40 brots més, la majoria d'origen social. No obstant, el més nombrós és d'origen laboral i es localitza a Benidorm (Marina Baixa) amb 23 casos associats. Amb aquest, són cinc els brots d'origen laboral registrat des de l'última actualització de dades: Oriola (5 i 3 casos), el Pilar de la Foradada (10) i València (3).

S'han registrat onze brots en l'àmbit educatiu, dos dels quals a Elda (Vinalopó Mitjà) amb 8 i 7 casos associats. Els altres s'han produït a la Vila Joiosa (11), València (4), Vinaròs (4), Tavernes de la Valldigna (3), Xàtiva (3), Alcoi (3) , Altura (3) i Petrer (3).

La ciutat de València, amb set brots actius, continua sent la població que concentra un major nombre de focus i suma 29 casos associats.

També et pot interessar

stats