Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els socorristes disposaran d’EPI com una de les mesures de protecció del personal a les platges

17 min.

El personal de socorrisme tindran EPI entre les mesures incloses per a protegir-se aquest estiu a les platges. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Miguel Ángel Rodríguez García, responsable del programa de platges de la Creu Roja. S’usaran només en determinats casos i s’uneixen a altres protocols establits per a adaptar-se a la situació causada per l’epidèmia de la Covid-19.

Les característiques especials d’aquest treball obligaran en alguns casos a haver de no respectar la distància de seguretat de dos metres, i per això s’ha treballat en mesures que garantisquen la protecció, tant de treballadors com de les persones que vagen a les platges. “S’ha treballat en tècniques per a usar-los quan s’hagen de fer intervencions especials, de manera que es protegisca la seguretat al màxim”, ha explicat Miguel Ángel Rodríguez García.

Aquest estiu, la Creu Roja estarà present en prop de cinquanta platges valencianes, i pel que fa a la prevenció i salvament, la situació, segons ha dit, no canviarà respecte a estius anteriors. Afirma que la paraula clau serà prevenció i, per això, ha convidat la ciutadania que si té qualsevol dubte en arribar a una platja, acudisca a les postes de la Creu Roja per a informar-se’n.

En aquest sentit, ha explicat que s’incorporarà la figura d’agents de sensibilització, que aporten informació als usuaris i usuàries en col·laboració amb els ajuntaments. Altres mesures que es prendran per a garantir la seguretat és la desinfecció d’espais, neteja o la protecció del personal en cas necessari. “Haurem d’atendre qualsevol persona que s’acoste com si tinguera el virus”, ha conclòs el responsable de platges de la Creu Roja.

Contingut no disponible
stats