Un 13% de les persones ingressades als hospitals està a les UCI

El cap de setmana deixa vora 88 noves hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana

Una sanitària realitza una prova PCR
Una sanitària fa una prova PCR

La pressió hospitalària continua augmentat i arriba a nivells que no es registraven des de mitjan abril. Només durant l'últim cap de setmana han ingressat 88 persones, 20 d'elles a les unitats de cures intensives. Així, actualment hi ha 379 llits ocupats per pacients de Covid-19 als hospitals valencians, cosa que significa un increment percentual del 30%.

Pel que fa a les UCI, ara mateix hi ha 51 persones ingressades a causa del coronavirus, que representen un 13,4 del total d'hospitalitzacions. A més, 47 de les 51 persones ingressades estan a la província de València, on es concentren la majoria de municipis amb la incidència acumulada més alta.

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.855 nous casos positius des de divendres passat, per la qual cosa la mitjana mòbil setmanal ha pujat fins als 1.857,86 casos. Pugen també els casos actius, que se situen en 18.022, una xifra que no es registrava des de finals del mes de febrer.

Només s'ha registrat una nova defunció corresponent als últims set dies. Per tant, el total de decessos causats per la Covid-19 ascendeix a 7.464.

Dels brots notificats des de divendres passat, huit tenen deu o més casos associats. En destaquen un a Torrevella, que afecta 18 persones, i un altre a Calp, que n'afecta 14. A més hi ha dos brots de 12 casos a València, un a Castellnou i un altre a Castelló de la Plana. El més xicotet l'han localitzat a Paterna i afecta 11 persones. Sanitat no ha detallat l'origen de cap d'aquests brots.

També et pot interessar

stats