La setena onada continua alentint-se: els contagis baixen un 29% en una setmana

La Conselleria de Sanitat ha notificat 5.959 nous positius i 13 defuncions

Prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

Els nous contagis de covid baixen per tercera vegada consecutiva. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat de 5.423 nous positius aquest dimarts, 1.072 menys que divendres passat.

Fent un balanç setmanal, des de dimarts passat el nombre de nous contagis registrats ha baixat de 7.640 a 5.959, un 29% menys, mentre que la mitjana mòbil a 7 dies ha caigut fins als 5.959 contagis.

Baixa també de nou la incidència acumulada en majors de 60 anys que, actualment, és de 974,27 contagis per cada 100.000 habitants a 14 dies i de 382 a 7 dies. Això és 94,92 i 61,39 contagis menys que divendres passat, respectivament.

Totes aquestes dades apunten que el pic d’aquesta onada fantasma hauria quedat ja enrere. 

Mentre la tendència descendent dels contagis es va consolidant a poc a poc, els ingressos hospitalaris es mantenen estables amb lleugeres pujades i baixades. Però, si es manté la baixada en els positius, d’ací a unes setmanes hauria de veure’s reflectida en la pressió hospitalària.

Així, hi ha 1.216 persones ingressades per covid als hospitals valencians, 22 més que divendres passat quan Sanitat va publicar l’última actualització, mentre que a les unitats de cures intensives en són 59, 6 menys que fa 4 dies. Expressat en percentatges, com ho fa el Ministeri de Sanitat, en planta hi ha un 10,21% més de llits ocupats per pacients de covid, mentre que a les unitats de cures intensives, un 7,53%. En el primer cas la xifra baixa un 0,03 respecte a divendres, però en les UCI puja un 1,74.

Baixen també les morts respecte a divendres, però cal tindre en compte que des que el departament dirigit per Miguel Mínguez només actualitza les dades de la pandèmia dues voltes a la setmana, sempre es notifica un nombre més alt de morts els divendres. Per tant, és més interessant comparar la dada de hui amb la de dimarts passat i esperar a l’actualització de divendres per a comprovar si la baixada es manté. Sanitat ha informat de 13 noves defuncions, 4 menys que dimarts passat i 22 menys que divendres, que corresponen als últims 7 dies, excepte un que és de l’1 de juliol.

També et pot interessar

stats