Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Com serà l’economia postpandèmia?

31 min.

La crisi de 2020 serà diferent de la de 2008. “Ara les canonades no tenen quasi fem; el problema és que no passa aigua, que és la renda”, ha explicat en Les notícies del matí José García Montalvo, investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques. Al seu parer, l’economia postpandèmia accelerarà processos que ja estaven en marxa, com ara la digitalització, la robotització i certa desglobalització.

“Les grans empreses d’Internet tindran cada vegada més pes; en aquest sentit, la Unió Europea no s’ha posat a l’avantguarda”, ha comentat. Per això, assenyala que les economies que han apostat per la innovació i la investigació ho tindran més fàcil per a conservar llocs de treball. També, que cal una reinvenció i noves formes de fer les coses: “De la crisi haurem d’eixir fent el que sabem però d’una manera diferent”.

El turisme és un dels sectors, que al seu parer, s’han de capgirar cap a una altra direcció i que aquesta situació pot ser una bona oportunitat per a fer-ho. També, que l’administració aposte per fer un pla tan racional com siga possible i que es destinen els recursos necessaris a la Comunitat Valenciana per a fer-ho. Pel que fa als millennials, una generació entre dues crisis econòmiques, García Montalvo no és optimista: “El impostos del futur hauran de pagar el deute actual”.

Contingut no disponible
stats