El sector primari valencià opera ja a ple rendiment, la construcció al 75% i la industria a mig gas

La represa de l’activitat a les fàbriques es mou entre el 25 i el 50% en sectors com el calcer o el tèxtil.

Aquest dimats han tornat a l'activitat empreses d'activitats no essencials, com la construcció
Aquest dimats han tornat a l'activitat empreses d'activitats no essencials, com la construcció / Raquel Manzanares (Efe)

La Comunitat Valenciana ha représ aquest dimarts l'activitat de manera escalonada i progressiva, amb l'activitat pròxima al cent per cent o "a ple rendiment" en les branques primàries, agroalimentàries i les indústries químiques, de frites i esmalts. Mentrestant, els sectors del joguet i els plàstic ronden el 50-75%, igual que la construcció. Per contra, la meitat de les empreses del calcer no han tornat a l'activitat. La represa de l’activitat en la resta se situa entre el 25 i el 50 per cent.

Així ho estima el balanç preliminar de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), després de l’alçament de les restriccions per a una part del sector primari i la indústria.

Segons aquest informe, la tornada a la faena ha sigut dispersa en el sector de la construcció, amb un grau de reinici del 50 al 75 per cent en part per la suspensió d’obres d'intervenció en alguns edificis pel risc de contagi dels inquilins per coronavirus.

El tèxtil funciona a mig gas, més o menys com el sector metall-mecànic, d'acord amb les dades de la patronal valenciana.

Mentrestant, en el taulell i el sector de fusta i moble el reinici es troba a un quart de l’activitat normal i en l'automoció moltes empreses continuen tancades.

També et pot interessar

stats