Sanitat preveu administrar vora 470.000 dosis aquesta setmana

3 de cada 4 vacunes es destinaran a l'operació repesca

Una dona es vacunada a un punt de vacunació
Una dona es vacuna / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst administrar aquesta setmana un total de 467.767 dosis de la vacuna contra la Covid-19, i 3 de cada 4 es destinaran a l'operació repesca anunciada per la Generalitat.

341.217 dosis s'inocularan a persones que tot i ser citades no van acudir per qualsevol motiu, les que en el seu moment van especificar les setmanes que no estaven disponibles per estar de vacances i les que han actualitzat les seues dades amb posterioritat al dia que havien de ser citats segons el seu grup d'edat. La resta són segones dosis de població dels grups d'edat de 30 a 39 anys i de 20 a 29 anys (persones nascudes entre 1982 i 2001).

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recordat la importància d'aquesta operació de repesca, ja que la campanya de vacunació és "l'única esperança que tenim" perquè no hi ha cap alternativa per a previndre infeccions de coronavirus alhora que es protegeix "la resta de ciutadans".

Ana Barceló ha mostrat la seua satisfacció per haver superat ja la immunització del 70% de la població vacunable de la Comunitat Valenciana amb pauta completa, que ha descrit com una fita resultat del treball de tot un equip "de vacunació i de planificació" i de la responsabilitat de la ciutadania.

També et pot interessar

stats