Sanitat notifica 51 morts, la xifra més alta de la cinquena onada

S’han detectat 17.677 nous contagis. Actualment n'hi ha 1.756, 174 a les UCI

Evolució de les morts per covid en l'últim mes a la Comunitat Valenciana
Evolució de les morts per covid en l'últim mes a la Comunitat Valenciana / Paula García

Malgrat que la cinquena onada comença a minvar en ritme de contagis, les conseqüències mortals de la covid-19 no ho fan al mateix ritme. Com en cada onada, l'alentiment de la xifra de contagis no es reflecteix de manera immediata ni tan ràpida en hospitalitzacions i ingressos en UCI, ni tampoc en les defuncions, com és el cas.

En les últimes 24 hores s’han notificat 51 defuncions a causa del coronavirus a la Comunitat Valencianes, totes corresponent a persones mortes en els últims set dies, segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. És la dada més alta de tota la cinquena onada i situa la mitja mòbil setmanal en 27 contagis al dia, una xifra que no es registrava des del 6 de març de 2021, és a dir, quan ja començàvem a deixar enrere la tercera onada, la més forta fins ara pel que fa als decessos.

Per a trobar un dia en què el departament dirigit per Ana Barceló haja comunicat un nombre similar de defuncions cal remuntar-se fins al 26 de febrer de 2021, quan se’n notificaren 62, però cal destacar que en aquell moment Sanitat facilitava les dades de les morts corresponents a les últimes 24 hores, mentre que ara ha ampliat aquest període als últims set dies. 

Aquestes 51 noves defuncions fan que des de dilluns s’hagen notificat 107 morts, mentre que la setmana passada, de dilluns a divendres, se’n notificaren 123, i durant tot el mes de desembre en foren 194. Fins al dia de hui la covid ha causat la mort a 8.615 valencians i valencianes. 

Sanitat ha notificat també 17.677 nous casos positius, 4.000 més que ahir, per la qual cosa la mitjana mòbil a set dies és de 15.513,6 contagis. Malgrat això, el nombre de casos actius baixa per tercer dia consecutiu, i hui n’hi ha 188.544, és a dir, 4.000 menys que ahir.

La pressió assistencial, per la seua banda, ha baixat tant en planta com en les unitats de cures intensives. Així, hi ha 1.756 persones ingressades (55 menys que ahir) i d’elles 174 estan a les UCI (huit menys que ahir).

També et pot interessar

stats