Sanitat estudiarà el pla de l'Ajuntament per a celebrar la cavalcada de Reis a València

El consistori treballa per a assegurar la presència dels Reis d'Orient a València sense risc i sense aglomeracions.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana, aquest dilluns
La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i el regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana, aquest dilluns / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha presentat a la Conselleria de Sanitat Universal un pla per a celebrar la cavalcada de Reis, encara que amb moltes restriccions. La cavalcada d'aquest Nadal serà molt diferent de la que els ciutadans estan acostumats a gaudir, però el consistori treballa per a assegurar la presència dels Reis d'Orient a València sense risc i sense aglomeracions.

El pla l'ha d'aprovar Sanitat i sempre podrà variar depenent de l'evolució de la pandèmia. La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha explicat que el seu departament estudiarà la proposta tenint en compte que "la situació de la pandèmia és variable", però "amb carinyo perquè és important que els xiquets puguen gaudir de l'arribada dels Reis". Navarro ha reconegut que la cavalcada no podrà ser com altres anys, però es plantegen alternatives perquè "siga com siga els Reis han d'arribar a València".

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha indicat que tots els plans de la cavalcada dependran del moment i el dia 4 de gener "es pot anul·lar si ha passat alguna cosa", en referència al fet que augmente la corba de la pandèmia. Això sí, ha assegurat que "els Reis vindran a la ciutat de València, una altra cosa és com arriben". Així, des de l'Ajuntament asseguren que els xiquets de València poden estar tranquils perquè l’Ajuntament treballa amb diferents fórmules per a poder rebre la visita dels tres Reis d’Orient.

Pel que fa a altres celebracions de Nadal, cal recordar que l'Ajuntament de València ha decidit ja suspendre Expojove i la festa de les campanades a la plaça, perquè resulten incompatibles amb les mesures preventives per la Covid-19. En la mateixa línia, Cultura Festiva ha decidit suspendre els mercats de Nadal de la plaça de la Ciutat de Bruges i del Cabanyal.

https://apuntmedia.es/va/noticies/covid-19/l-ajuntament-de-valencia-suspen-expojove-i-la-festa-de-campanades-

També et pot interessar

stats