Sanitat espera aclariments rutinaris de la vacuna del CSIC per a seguir els assajos

Darias assegura que és un procediment rutinari perquè l’EMA valide posteriorment el vaccí

Els viròlegs Mariano Esteban i Juan García Arriaza
Els viròlegs Mariano Esteban i Juan García Arriaza / À Punt NTC

L’Agència Espanyola de Medicaments (Aemps) està a l'espera de rebre alguns aclariments rutinaris dels promotors i investigadors de la vacuna que desenvolupen el CSIC i Biofabri per a poder continuar els assajos clínics del vaccí.

Així ho ha dit la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa al final de la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'aquest dimecres, en la qual ha assenyalat que la petició d'aclariments és un procediment bastant rutinari perquè després l'Agència Europea de Medicaments (EMA) garantisca la seguretat del vaccí.

Dissabte passat un portaveu del CSIC va informar que l'assaig clínic de la vacuna contra la Covid-19 que desenvolupen al costat de la companyia farmacèutica Biofabri havia quedat ajornat a l'espera de rebre l'informe de l'Agència Espanyola de Medicaments que permeta iniciar aquestes proves, que estava previst que començaren a mitjan primera setmana d'agost.

Segons el CSIC, l’Aemps havia de donar una valoració sobre la conveniència o no per a fer els assajos amb la vacuna de l'equip que dirigeix el científic Mariano Esteban en el Centre Nacional de Biotecnologia.

Darias ha ressaltat l'impuls que el govern ha donat a la investigació per a continuar avançant en el coneixement i en la recerca d'aquesta vacuna, i destaca que el desenvolupament d'un nou medicament no està exempt de riscos.

També et pot interessar

stats