Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà eixir a fer esport i passejar

Aquesta mesura de suavització de l'estat d'alarma depén de la continuïtat a la baixa de les xifres de la pandèmia.

Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà eixir a fer esport i passejar
Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà eixir a fer esport i passejar

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en compareixença al Palau de la Moncloa, ha anunciat que, si les dades continuen la tendència descendent dels últims dies, a partir del dissabte 2 de maig es permetran les eixides per a fer esport de forma individual i passejades amb les persones amb qui compartim habitatge.

Així i tot ha recalcat la necessitat de continuar mantenint les mesures de seguretat i higiene i no menysvalorar la virulència del virus. "Ens ha costat molt de sacrifici arribar fins ací, per a posar-ho tot en risc per un excés de precipitació".

Una desescalada gradual, asimètrica i coordinada

Sánchez ha volgut respondre a la pregunta que tots ens fem, com serà la desescalada, i ha dit que serà gradual, asimètrica per territoris i coordinada, amb una mateixa regla que regirà per a tots els territoris.

“No recuperarem tota l’activitat de sobte, sinó per etapes”, ha dit Sánchez, que ha aclarit que sectors com el turisme, l’agricultura, les activitats religioses, d’oci o de restauració, es recuperaran totes de manera gradual i en condicions diferents.

La desescalada també serà asimètrica i diferenciada en funció dels territoris, “perquè la pandèmia no ha colpejat igual totes les zones del país” ha destacat el president del govern central.

Un quadre de comandament únic

El procés de transició serà coordinat i es regirà per les mateixes regles. Per això, Sánchez ha anunciat la creació d’un quadre de comandament únic que establirà uns marcadors, accessibles per a tots i totes, que establiran els criteris objectius en què es basaran les decisions que s’aplicaran als diferents territoris.

“No avançarem a la mateixa velocitat, però sí amb les mateixes regles”, ha insistit el president del govern espanyol.

Sánchez ha reiterat que encara som vulnerables i cal evitar les temptacions d'anar massa de pressa en aquest procés de desconfinament i mantindre-hi la màxima prudència. “Som interdependents i precipitar-se o caure podria suposar arrossegar altres”, ha advertit el cap de l’executiu.

Fons europeu per a la reconstrucció

Pedro Sánchez ha anunciat que Europa està negociant un gran fons per a la reconstrucció de qual Espanya necessitarà 1,5 bilions d’euros. A més, ha assegurat que després de sis setmanes de confinament l'augment de contagis diaris s'ha reduït a l'1,5%.

També et pot interessar

stats