Salut Pública acorda no retardar la segona dosi de la vacuna

La segona dosi s’administrarà al cap de 21 dies per a Pfizer, 28 per a Moderna i 12 setmanes per a AstraZeneca

Un sanitari extrau una vacuna d'AstraZeneca
Un sanitari extrau una vacuna d'AstraZeneca / Dinuka Liyanawatte (Reuters)

La comissió de salut pública ha acordat aquest dimarts continuar administrant les segones dosis de les vacunes contra la Covid-19 tal com marca cada farmacèutica, amb la qual cosa es descarta espaiar els temps per a immunitzar un major nombre de persones.

La comissió ha estudiat un document que incloïa la proposta de retardar sis i huit setmanes la segona dosi de Pfizer i Moderna a menors de 79 anys amb la finalitat d'inocular el sèrum com més prompte millor al major nombre de persones, encara que la immunització fora parcial.

D'aquesta manera, i si el consell interterritorial de demà es pronuncia en aquest mateix sentit, les segones dosis s'administraran al cap de 21 dies en el cas de Pfizer i 28 dies en el de Moderna. En el cas d'AstraZeneca són 12 setmanes. 

Aquesta decisió arriba el mateix dia que l’EMA ha fet públiques les seues conclusions sobre la vacuna de Janssen: sembla que sí que hi ha “possible vincle” entre la vacuna de la farmacèutica Johnson and Johnson i els casos inusuals de trombes que han patit algunes persones que han rebut aquesta vacuna. Així i tot, l'organisme n'avala la seua utilització.

També et pot interessar

stats