El ritme de contagis es frena a la Comunitat Valenciana, que registra 7.500 contagis menys en tres dies

Els ingressos en planta cauen en un centenar en un dia, però les UCI sumen cinc nous malalts de Covid-19.

Imatge d'arxiu de sanitàries realitzant tests ràpids
Imatge d'arxiu de sanitàries realitzant tests ràpids / David Borrat (Efe)

La situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana continua millorant lleugerament durant el mes de febrer, després de viure al gener el mes més funest des de l’inici de la pandèmia. D'acord amb els últims indicadors epidemiològics i dues setmanes després de l’entrada en vigor de les últimes restriccions al territori valencià, s’aprecia ja una tendència a l’estabilització de la tercera onada. De fet, fins i tot podria albirar-se una caiguda de l’anomenada corba dels contagis, com van apuntar veus expertes que assessoren la Generalitat.

En aquests moments hi ha 54.490 casos actius de coronavirus al territori valencià, 7.572 contagis actius menys que divendres. Si ho comparem en les dades de dilluns passat, són vora 16.000 casos actius menys, una davallada del 22%. No es registrava una xifra tan baixa des del passat 20 de gener, quan es va produir el pic de contagis de la tercera onada, amb 9.810 positius diaris.

Aquest dilluns, Sanitat Universal ha notificat 2.046 contagis en l’últim dia, una xifra que dista dels 5.100 de mitjana que es van registrar la setmana passada. Així, el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins a 348.192.

La cara més negativa continua reflectint-se en les defuncions. La conselleria ha comunicat 55 decessos, més de la meitat (29) en centres de persones majors. Des del començament de la pandèmia, han mort al territori valencià 5.478 valencians i valencianes.

Cauen els ingressos en planta, però les UCI sumen cinc pacients

La cara i la creu la trobem als hospitals valencians. Hui dia hi ha 3547 persones ingressades als centres sanitaris, vora un centenar menys que diumenge. A pesar de la davallada de les hospitalitzacions en planta, creixen en cinc els ingressos en les unitats de cures intensives, que tenen 628 pacients malalts de Covid-19.

També et pot interessar

stats