Podem retrau a Compromís que ataque el govern espanyol pel fons autonòmic

La formació morada sol·licita un treball conjunt per a traslladar una proposta que atenga les necessitats valencianes.

El portaveu d'Economia del grup Unides Podem a les Corts, Ferran Martínez, en imatge d'arxiu
El portaveu d'Economia del grup Unides Podem a les Corts, Ferran Martínez, en imatge d'arxiu / À Punt NTC

El portaveu d'Economia del grup Unides Podem a les Corts, Ferran Martínez, ha valorat com "un error" l’actitud de Compromís després de negar el suport a una nova pròrroga de l’estat alarma pel repartiment del fons reembossable de 16.000 euros per a les comunitats autònomes davant de la pandèmia per coronavirus.

Martínez s'ha pronunciat així després que la formació taronja ha criticat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que, després que el diputat Joan Baldoví li ha preguntat si els fons es repartiran de manera equitativa a les autonomies, ha respost: "No emboliquem, no inventem problemes que no existeixen".

El diputat d’Unides Podem ha recordat que és la primera vegada que s'ha creat un fons d'aquestes característiques per a ajudar les comunitats autònomes, i ha opinat que és "lògic" que es distribuïsca tenint en compte criteris sanitaris.

No obstant això, ha advertit que és “necessari” que el Ministeri d'Hisenda aporte recursos addicionals a aquelles comunitats autònomes que, com la Valenciana, pateixen les conseqüències “d'un sistema de finançament autonòmic injust".

En aquest sentit, Martínez ha sol·licitat un treball conjunt amb Compromís per a traslladar al govern espanyol una proposta amb els criteris que atenguen les necessitats la Comunitat Valenciana, "en lloc de trencar el consens en l'única mesura que hui dia permet parar el virus, com és l'estat d'alarma".

També et pot interessar

stats