Els contagis cauen un 95% a les residències de la Comunitat Valenciana al 2021

La xifra de defuncions, d'altra banda, s'han reduït un 83% des de l'última setmana de gener.

VÍDEO | Satisfacció generalitzada en les residències davant el procés de vacunació que comença
Dos mesos i mig després de l'inici del procés de vacunació, les dades han millorat / À Punt NTC

La situació epidemiològica a les residències de majors, menors i centres de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana ha experimentat "una important millora" des de principi d'any, segons assenyala la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través d'un comunicat. La xifra de defuncions ha caigut un 83% des de l'última setmana de gener i les infeccions, tant entre residents com en les plantilles, s'han desplomat un 95%.

L'última setmana de l'any 2020 es van notificar 57 defuncions, 323 contagis entre persones residents i 140 entre el personal que les atenen. Durant el pic de la tercera onada, després de Nadal, aquestes xifres es dispararen. Així, entre el 23 i el 30 de gener es van registrar 148 defuncions en residències, 1.497 residents contagiats i 512 treballadors i treballadores.

Dos mesos i mig després de l'inici del procés de vacunació, les dades han millorat, segons ha informat Sanitat. Des de l'última setmana de gener, els contagis han caigut un 95% entre les persones que viuen en centres sociosanitaris, i un 91% entre els qui hi treballen.

Des de Sanitat han insistit que la millora està relacionada amb "una disminució en el nombre de residències amb casos positius". L'any 2020 va tancar amb casos actius en sis residències de menors, 22 centres de diversitat funcional, 108 residències de la tercera edat i 30 centres sota vigilància activa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Des del 30 de gener de 2021, el nombre de casos positius ha caigut un 82% en centres de menors, un 90% als de diversitat funcional, un 91% en residències de majors i als centres sota vigilància han disminuït un 88%.

També et pot interessar

stats