Les residències concentren la meitat dels huit nous contagis de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat no registra cap mort en l’últim balanç.

Balanç de dades que ha oferit aquest dijous la Conselleria de Sanitat
Balanç de dades que ha oferit aquest dijous la Conselleria de Sanitat / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha identificat huit nous contagis de Covid-19, la meitat en centres de persones majors. Set dels nous contagis es concentren a les comarques del centre de la Comunitat, mentre que l’altre s’ha identificat a Alacant. Per segon dia consecutiu, no hi ha cap nou contagi a les comarques del nord, una circumstància “esperançadora”, segons ha afirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Amb aquests nous casos de Covid-19, confirmats amb proves PCR, s’eleven a 11.509 els positius detectats al territori valencià des de l’inici de la pandèmia (1.603 a les comarques del nord, 3.958 a les comarques del centre i 5.941 a les comarques del sud, a més de set casos no assignats).

La nova xifra de contagis es manté pràcticament constant durant aquesta setmana, ja que des d’aquest dilluns l’indicador oscil·la entre els set i els huit nous positius.

Tretze centres de majors amb algun cas positiu

Un total de 13 centres de persones majors de la Comunitat Valenciana tenen algun cas de coronavirus actiu, mentre que 8 residències segueixen sota vigilància activa de les autoritats sanitàries, segons han indicat des de la Conselleria.

D’altra banda, la Generalitat no notifica cap mort en el balanç oferit aquest dijous, de manera que la xifra de defuncions des que va començar la pandèmia se situa en 1.470 persones.

En les últimes hores han rebut l’alta 38 pacients, una xifra que eleva a 14.558 les persones les que s’han recuperat de la Covid-19 al nostre territori (1.705 a Castelló, 4.986 a Alacant i 7.862 a València, a les quals cal sumar 5 desplaçats).

A hores d’ara queden 62 pacients ingressats per coronavirus als hospitals valencians: 4 als de les comarques del nord, 28 a les del sud i 30 a les del centre. D’aquests 62 pacients hospitalitzats, 7 d’ells ho estan en les unitats de cures intensives (4 a Alacant i 3 a València).

També et pot interessar

stats