Rècord de casos diaris de covid-19 al món: 1,3 milions en només 24 hores

La xifra de morts es manté estable a pesar de l'explosió de casos i oscil·la entre 4.000 i 8.000 per jornada

Diverses persones caminen amb mascareta a la ciutat xinesa de Xangai
Diverses persones caminen amb mascareta a la ciutat xinesa de Xangai / Aly Song (Reuters)

La nova onada de la pandèmia, amb l'embranzida de la variant òmicron, ha polvoritzat un nou rècord, després de superar per primera vegada aquest dimecres, i folgadament, la barrera del milió de casos diaris al món. En només 24 hores s'han diagnosticat 1.351.175 positius globals, segons s'arreplega en l'última actualització de dades del monitoratge de covid-19 que fa l'Organització Mundial de la Salut (OMS). 

La fita marca un nou màxim en un context de creixement descontrolat dels contagis generalitzat en gran part del planeta, amb diversos països d'Europa que ja encadenen jornades de xifres màximes d'incidència. França, per exemple, ha registrat més de 208.000 nous casos en l'últim dia, una quantitat mai vista fins la data en cap país de la Unió Europea. També el Regne Unit, Itàlia, Grècia, Portugal i Dinamarca han arribat a xifres de rècord de tota la pandèmia. I el mateix ha ocorregut a Espanya, on el Ministeri de Sanitat ha incorporat aquest dimecres 100.760 nous contagis al recompte oficial. 

Evolució dels contagis diaris al món des de l'inici de la pandèmia
Evolució dels contagis diaris al món des de l'inici de la pandèmia / Miguel Ángel Reino

Fins a l'arribada de la variant òmicron, la xifra més alta de casos diaris de covid-19 al món s'havia registrat el 23 d'abril, en plena onada motivada per la variant delta en regions com el sud d'Àsia. Aleshores es van comptabilitzar 894.000 nous contagis al món.

Amb els més d'1,3 milions d'infeccions que se sumen a l'acumulat, la xifra total de persones que s'han contagiat amb el virus SARS-CoV-2 des de l'inici de la crisi sanitària supera els 281 milions. 

A pesar de les xifres elevades de positius en l'actual onada de la pandèmia, el nombre de morts diaris es manté estable, amb volums que no varien des de principis d'octubre. Oscil·len entre els 4.000 i els 8.000 decessos per jornada en tot el món. En l'últim recompte, el balanç de decessos puja fins a 7.605. L'acumulat de víctimes mortals per covid-19, fins hui, és de 5.411.759.

El contrast entre l'augment de casos globals de covid-19 (+11% la setmana passada) i la davallada en les morts (-4%) sembla apuntar a un canvi de paradigma en la pandèmia. Un escenari dominat per la nova variant òmicron que deixa un allau més gran d'infeccions, però moltes d'aquestes amb quadres menys greus de la malaltia. 

També et pot interessar

stats