Reclamen personal d'infermeria en cada centre per al començament del curs

Es una demanda feta per la Plataforma Estatal d'Infermeria Escolar que argumenta que la mesura tindria un cost de 16-20 euros per habitant.

Una imatge d'arxiu
Una imatge d'arxiu

La Plataforma Estatal d'Infermera Escolar ha reclamat a les autoritats autonòmiques competents que els plans de contingència contra la Covid-19 en els centres educatius incloguen l'obligatorietat de tindre un infermer o infermera per a evitar riscos per a la salut. La Plataforma, integrada pel Sindicat d'Infermeria Satse, el Fòrum Espanyol de Pacients (FEP) i el Sindicat Independent de l'Ensenyament Públic (ANPE), subratlla que la necessitat que sempre ha existit que hi haja una infermera o infermer en cada centre educatiu és ara molt més gran per a evitar la propagació de la Covid-19 una vegada es produïsca la volta a les aules al setembre.

La plataforma també adverteix que, a causa de la major dificultat que existeix perquè la població escolar, fonamentalment, la de menor edat, complisca les indicacions relatives al coronavirus, “disposar d’una infermera o infermer en el mateix centre que informe, forme i oriente resultaria molt beneficiós, no sols per a l'alumnat, sinó per a tota la comunitat educativa”. També consideren que el motiu principal pel qual les conselleries de Sanitat de les comunitats autònomes no volen generalitzar la figura de la infermera escolar en els centres educatius és merament econòmica quan només tindria un cost estimat de 16-20 euros a l'any per habitant.

La Plataforma confia que les autoritats competents finalment prenguen la decisió encertada i possibiliten la implantació de la infermera escolar en el pròxim curs 2020-2021 en tots els centres educatius, “i, d'aquesta manera, es dificulte una nova onada de la Covid-19 al nostre país”.

També et pot interessar

stats