Rafael Badenes: “La pressió assistencial a les UCI és superior a la de la primera onada”

El cap de la secció d'Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València deixa clar que aquesta pressió repercuteix en tots els pacients.

Rafael Badenes: “La pressió assistencial a les UCI és superior a la de la primera onada”
Rafael Badenes: “La pressió assistencial a les UCI és superior a la de la primera onada”

El cap de la secció d'Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València, Rafael Badenes, ha deixat clar en una entrevista en Les notícies del matí que en aquests moments totes les UCI del centre están saturades. “La pressió assistencial a les UCI és superior a la de la primera onada”, ha deixat clar. “La sensació és que hi ha un degoteig continu d'ingressos”, ha afegit el metge. Els ingressos a les UCI valencianes ha pujat un 400%.

El Clínic no ha parat l'activitat quirúrgica de pacients que no són de Covid-19 però s'ha vist obligat a reestructurar aquesta activitat i a doblar els torns. Badenes ha explicat que la situació afecta tots els serveis i, de fet, el responsable mèdic del Clínic explica que la pressió hospitaràia repercuteix en tots els pacients perquè obliga a ajornar l'atenció d'altres malalties, sobretot de les més lleus. “La urgència d'atendre els malalts de Covid ha fet que l'assistència als pacients d'altres malalties puga veure's afectada. I és molt dur”, ha remarcat durant l'entrevista.

Badenes ha assegurat també que s'ha aprés moltes coses de la primera onada. El coneixement fa, per exemple, que les dades de mortalitat a les UCI siguen molt inferiors que durant la primavera. Però ha tancat l'entrevista deixant clar que la pandèmia és “una catàstrofe a tot el món” i que no hi ha encara “mecanismes efectius” ni pel que fa a tractament ni de prevenció, i per això ha fet una crida a extremar les mesures de prevenció: el distanciament social, llavar-se les mans, etc.

També et pot interessar

stats