Radar COVID ja és compatible amb altres aplicacions de rastreig europees

L'app permet rebre avisos de contactes de risc d'Alemanya, Irlanda, Dinamarca o República Txeca, entre d'altres.

L’aplicació està disponible en valencià
L’aplicació està disponible en valencià / À Punt NTC

La darrera actualització de l'aplicació Radar COVID ha fet que siga interoperable amb el sistema de rastreig d'altres països europeus com ara Alemanya, Irlanda, Dinamarca o la República Txeca.

Així doncs, les persones usuàries poden rebre alertes de contacte de risc per Covid-19 d’altres persones que fan servir aplicacions de rastreig compatibles en altres països europeus.

En les setmanes vinents es preveu que s'afegisquen a aquest node d'interoperabilitat europeu les aplicacions desenvolupades per altres estats.

Amb la incorporació de Catalunya aquesta setmana, totes les comunitats autònomes de l'Estat tenen ja operativa aquesta aplicació, que ha superat els cinc milions de descàrregues.

Les autoritats sanitàries espanyoles recorden que Radar COVID és “totalment anònima” i que no identifica ni sap qui és la persona usuària ni tampoc amb qui està.

Radar COVID està disponible per a sistemes operatius Android i iOS (iPhone) i no consumeix dades de la tarifa dels clients de Movistar, Vodafone, Orange, O2, Amena i Tuenti.

També et pot interessar

stats