Puig i Mínguez aborden l'augment de contagis amb el comité d'experts

En la reunió no està previst que es plantegen mesures restrictives i tampoc preocupa la situació hospitalària actual

Personal sanitari atén un pacient en una UCI en una imatge d'arxiu
Personal sanitari atén un pacient en una UCI, en una imatge d'arxiu / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, es reuneixen aquest dilluns amb el comité d'experts i expertes per a avaluar la situació de la covid a la Comunitat Valenciana. 

El Consell ha tornat a convocar aquesta reunió de veus expertes quan pugen els contagis i els ingressos a les Unitats de Cures Intensives, però no està previst que s'aborden mesures restrictives. El Ministeri de Sanitat calcula que prompte s'arribarà al pic de contagis d'aquesta nova onada de la pandèmia.

Tot i que Puig ha fet aquest dissabte una crida a la prudència, també ha rebutjat "l'alarmisme excessiu" perquè considera que "els ingressos en UCI són assumibles pel sistema sanitari".

Els hospitals valencians tenen actualment 1.164 persones ingressades, 56 d'elles a l'UCI, segons les darreres dades actualitzades divendres, que sumen 8.854 casos nous. Pel que fa a les defuncions, 24 persones han mort en els 7 dies anteriors a la publicació d’aquestes xifres: 9 dones entre 69 i 100 anys, i 15 homes entre 63 i 90 anys.

També et pot interessar

stats