Puig alerta d'un repunt de contagis el cap de setmana i demana prudència perquè "el virus continua ací"

El president avança que aquest dilluns s'han notificat vora 500 casos nous i crida a la responsabilitat, sobretot en els espais festius, on "sembla que la pandèmia ja no existeix"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat responsabilitat a la ciutadania valenciana després del segon cap de setmana sense pràcticament restriccions a l'oci nocturn i la restauració perquè, segons ha avançat, s'han registrat vora 500 contagis de Covid-19. La xifra, que ha avançat aquest dilluns en una visita a les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic de València, quasi duplica els 290 casos que la Conselleria de Sanitat Universal va notificar en el balanç de fa una setmana i se situa en nivells semblants al 20 de setembre passat. 

Amb la previsible pujada de la incidència acumulada aquest dilluns, la Comunitat Valenciana encadenaria ja tres jornades consecutives d'increment en aquesta taxa —proporcionada diàriament pel Ministeri de Sanitat i que marca la quantitat de contagis per cada 100.00 habitants— després que el passat 13 d'octubre es tocara fons amb 31,48 punts. 

El cap del Consell ha deixat clar que la pandèmia encara no està superada, sinó que el que ha acabat és "la pitjor fase". Amb aquest repunt, ha fet una crida a la prudència, sobretot en els espais festius on sembla que "la pandèmia ja no existeix". Fa exactament deu dies que la Generalitat va alçar la majoria de restriccions sanitàries decretades contra la Covid-19, el 9 d'octubre passat. Des d'aleshores els locals d'oci nocturn i bars i restaurants poden obrir sense límits d'horari i aforaments, tot i que el ball en les discoteques només es permet amb mascareta i en el lloc de consumició. "El virus continua estant ací i per això hem de mantindre la prudència", ha insistit. 

Així, ha demanat no confiar-se a pesar de la millora dels indicadors assistencials i el "gran escut" que ha suposat la vacunació. Ha remarcat, en asquest sentit, que encara hi ha un 10% de la població pendent d'immunitzar-se contra la Covid-19 i els ha demanat que acudisquen a posar-se la injecció: "És per ells i pel conjunt de la societat. Un exercici de solidaritat bàsic", ha dit. 

Sense mascaretes en els patis de les escoles

D'altra banda, el president ha confirmat que les Conselleries d'Educació i Sanitat treballen en un protocol amb noves mesures de seguretat d'higiene per a adaptar-se al nou context pandèmic de nova normalitat. L'actualització, que va avançar ja el mateix conseller d'Educació, Vicent Marzà, divendres, permetrà flexibilitzar l'ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis, com ara els patis, per tal que no siga obligatori. Puig ha assegurat que es faran passos avant en aquest sentit "garantint la seguretat" de la comunitat educativa. Fonts d'Educació han apuntat aquest dilluns que els detalls del nou protocol es faran públics al llarg de la setmana. 

També et pot interessar

stats