Les províncies d’Alacant i Castelló entren en nivell de risc alt

La província de València i el conjunt de la Comunitat Valenciana es mantenen en nivell de risc mitjà, però molt a prop de superar el llindar

Imatge d'arxiu d'una prova PCR
Imatge d'arxiu d'una prova PCR / À Punt NTC

Les províncies d’Alacant i Castelló estan en el nivell alt de risc per la pandèmia des del dia 6 de desembre, però no la de València, segons l'informe setmanal d'indicadors principals de seguiment de la Covid-19 que s'ha publicat aquest divendres. Pel que fa al conjunt de la Comunitat Valenciana, encara es manté en el nivell de risc mitjà. El nivell d'ocupació de les UCI (13,44%) està a menys d’un punt i mig de fer-nos pujar al nivell alt de risc epidemiològic. És l'indicador hospitalari que més a prop està de fer-nos canviar de nivell, segons el nou semàfor covid que va aprovar el Ministeri de Sanitat.

Cal destacar que, com que la incidència tant a 14 com a 7 dies ja està en nivell de risc alt, només caldria que un dels quatre indicadors de la pressió hospitalària entrara en aquest nivell perquè, automàticament, ho fera també tota la Comunitat Valenciana. I actualment l’indicador epidemiològic que més a prop està del nivell alt és el percentatge d’ocupació dels llits de les UCI, ja que és de 13,44% i només hauria d’arribar al 15%.

De moment, la incidència acumulada continua creixent. En les últimes 24 hores la incidència a 14 dies ha pujat 32 punts -fins als 364,30 contagis per cada 100.000 habitants- mentre que a 7 dies ha pujat 22 punts i es situa en 179,66 contagis per cada 100.000 habitants. Ambdós paràmetres estan per damunt de la mitjana espanyola, que és de 323,07 i 164,33 respectivament, i dins de la franja del nivell de risc alt. 

La situació és similar pel que fa a la pressió hospitalària, ja que la de la Comunitat Valenciana també supera la mitjana espanyola, però ací, tant el percentatge d’ingressos en planta com en les unitats de cures intensives es manté dins del marge del nivell de risc mitjà. Així, el percentatge de llits ocupats per pacients de covid als hospitals valencians és de 5,45% en planta i 13,44% a l’UCI, mentre que la mitjana d’ocupació de tota Espanya és de 4,48% i 11,41%, respectivament. 

També et pot interessar

stats