Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Les proves de certificació de les EOI i les de la JQCV convocades per a maig i juny se suspenen sense data

9 min.

La Conselleria d'Educació ha suspés les proves de certificació de les escoles oficials d'idiomes (EOI) que havien de fer-se a partir del 28 de maig i de moment encara no tenen data. Ho ha avançat a Les notícies del matí, el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, que ha dit que serà a partir del 10 de maig quan finalitze l'estat d'alarma quan començaran a estudiar de manera coordinada amb la resta d'EOI de les diferents comunitats autònomes els escenaris per a fer els exàmens de certificació.

L'ajornament afecta també les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià (JQCV) que hi havia convocades per a maig i juny, segons ha informat després la Generalitat en un comunicat.

"Estem a l'espera de la coordinació amb les diferents comunitats i que es pose en marxa l'estratègia de desescalada per a començar a prendre decisions per a garantir que els nostres alumnes acaben el curs amb normalitat i puguen certificar els seus coneixements d'idiomes de la millor manera possible", ha indicat Trenzano.

En aquest sentit, ha explicat que s'ha d'arribar a un acord amb les mesures per a posar en marxa els diferents sistemes que permeten avaluar d'una manera òptima tot l'alumnat, ja que, segons Trenzano, es farà "el que diguen les autoritats sanitàries, perquè per damunt de tot està la salut".

El director general de Política Lingüística ha recomanat als 32.000 estudiants que revisen en les webs de les EOI les seues dades i quan es reactive el procés administratiu es podran resoldre aquestes errades; "serà a partir d'ací quan la Conselleria d'Educació informarà de com es realitzaran les proves per al curs 2019-2020".

Pel que fa a les proves de la JQCV, la Generalitat ha informat que s'anunciaran a través del web de l'entitat els nous terminis i condicions per tal d'inscriure-s'hi telemàticament.

La Conselleria està treballant en diferents escenaris i inclús que es puga fer alguna part de les proves en línia. Trenzano ha explicat que cal diferenciar els alumnes que necessiten la prova per a promocionar de curs, els que no i l'alumnat lliure i que estan treballant amb aquests tres perfils "per a optimitzar recursos".

Contingut no disponible
stats