La pressió hospitalària se situa en xifres pròximes a les de la primera onada

Actualment hi ha 2.121 pacients de Covid-19 als hospitals valencians, 60 menys que en el pitjor moment de març.

Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Comarcal de Gandia
Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Comarcal de Gandia / À Punt NTC

La pressió sobre el sistema sanitari valencià és cada volta més crítica i s'aproxima a les pitjors xifres del mes de març, durant el pic de la primera onada. De fet, les últimes dades mostren una pujada del 14% de les hospitalitzacions en dos dies.

Ara mateix hi ha 2.121 persones amb Covid-19 ingressades als hospitals valencians, només 60 pacients menys que en el moment de més pressió hospitalària durant la primera onada.

Aquest dilluns els sindicats han denunciat que a l'Hospital de la Ribera, a Alzira, s'havien col·locat llits als corredors a conseqüència de la falta d'espai, i que el centre tenia col·lapsada la zona d'urgències.

Però la Conselleria de Sanitat Universal ha assegurat que l'hospital té prou llits en UCi i planta per a atendre totes les necessitats d'ingressos que s'hi presenten.

El secretari general del sindicat mèdic CESM a la Comunitat Valenciana, Víctor Perera, ha explicat a À Punt que el que ha ocorregut en aquest hospital no és una situació exclusiva, sinó generalitzada a tot el país valencià. A més, assegura que, en cas d'allargar-se en el temps aquesta situació de pressió hospitalària elevada, el sistema sanitari serà "incapaç" d'absorbir tot el volum de treball que li arribarà.

Així, al nord l'augment en el nombre d'ingressos s'ha donat sobretot als departaments de Vinaròs i Castelló. L'Hospital d'Alcoi també és un dels que més preocupen: allí la direcció mèdica ha comunicat que les tres plantes reservades per a pacients Covid-19 estan a punt d'omplir-se. També l'Hospital d'Elx està prop de la saturació.

També et pot interessar

stats