Prebiòtics i probiòtics ajuden a enfortir els pulmons contra la Covid-19

Científics experts en l’aparell digestiu asseguren que l’alimentació té un paper decisiu en la disminució de l’estada hospitalària i dels símptomes digestius dels pacients ingressats

Estudis amb aliments prebiòtics i probiòtics
13 de maig 2021 - 20:54

Les persones contagiades per la Covid que han estat hospitalitzades durant la pandèmia han sigut el focus d’atenció per a professionals de tots els àmbits científics arreu del món, que han treballat exhaustivament a la recerca d’un tractament efectiu, però també per a pal·liar els símptomes del virus. És el cas dels experts en l’aparell digestiu que estudien a la Comunitat Valenciana els efectes que té la implementació d’una dieta alta en prebiòtics i probiòtics en els pacients.

Xavier Cortés, director de l’Institut Valencià Digestiu (Ivadi), afirma que “només donar un suplement alimentari amb prebiòtics i probiòtics, que no tenen efectes secundaris, ajuda a disminuir l’estada mitjana hospitalària i també a reduir els símptomes digestius, que són molt limitadors en aquests pacients ingressats”. 

Actualment s’estudia quins són els aliments més efectius quant a la millora de la flora intestinal i, amb ella, la pal·liació dels símptomes vírics. No obstant això, els nutricionistes aconsellen la reducció en la ingestió d’aliments ultraprocessats i el consum d’altres vinculats a la millora digestiva com a escut davant d'un contagi o la recuperació posterior.

També et pot interessar

stats