La por a un nou confinament dispara els empadronaments als pobles

A Torís, a la Ribera Alta, s’han inscrit 233 persones aquest estiu.

Carrer de Torís, a la Ribera Alta
Carrer de Torís, a la Ribera Alta / À Punt NTC

La possibilitat d'un nou confinament ha fet que moltes famílies es preparen per a aquest hipotètic escenari. I els ajuntaments d'algunes localitats estan registrant importants augments en els empadronaments. És el cas de Torís, a la Ribera Alta, on s'han empadronat almenys 233 persones aquest estiu.

"Si hi ha un nou confinament, millor passar-lo al poble que a la ciutat". És el que semblen haver pensat un fum de persones a Torís. En les últimes setmanes, l'Ajuntament d’aquesta localitat ha rebut centenars de peticions d'empadronament.

En concret, i segons ha detallat l’alcalde Eugenio Fortaña, a À Punt Notícies, “són 233 els empadronaments oficials nous, però residint al poble o en segones residències, calculem que serem el doble d'habitants, entre 11.000 i 12.000”.

En molts casos, es tracta de famílies que passen l'estiu als xalets del voltant i que estan considerant no tornar a la ciutat per a passar la tardor, sobretot quan planeja la possibilitat d’una nova quarantena. Amb un document d’empadronament podran acreditar que disposen de vivenda habitual a Torís i passar un possible confinament amb més comoditats.

Veïns i estiuejants tenen clar que si la situació epidemiològica continua empitjorant i es decreta un nou estat d’alarma, amb restriccions a la mobilitat, millor quedar-se tancats al poble que a la ciutat.

Per a l’alcalde de Torís, l’augment de residents regulars és una bona notícia, que comporta beneficis per al comerç local.

Des de l'Ajuntament ja han reforçat serveis com la recollida de fem per a atendre la nova població.

També et pot interessar