Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Pilar Mateo, científica: “La sanitat espanyola ha de prendre nota i reforçar la prevenció”

29 min.

Pilar Mateo és una científica valenciana, experta en malalties endèmiques. A hores d’ara aporta el seu coneixement per a lluitar contra el Covid-19. De fet, ha gravat un vídeo en què explica com actuar davant de situacions com l’actual. El principal consell, tindre molta higiene i desinfectar-se, especialment quan ens desplacem a llocs com ara supermercats i altres superfícies on acudeix més gent.

En una entrevista en Les notícies del matí, l'experta aconsella l'ús de la mascareta a totes les persones que estiguen en llocs públics. L'Organització Mundial de la Salut recomana, tot i això, que la duguen persones contagiades o aquelles sanes que atenguen les malaltes.

Mateo també recorda que cal desinfectar el material i superfícies amb aigua i lleixiu, pràctica que comenta que es va emprar en països africans amb ebola i que va aconseguir tallar la cadena de contagis. Una mesura especialment indicada per al personal més en contacte amb càrrega viral, com ara sanitaris o persones que estiguen en contacte amb morts pel virus.

Així mateix, la científica ha advertit de la necessitat que el sistema sanitari espanyol prenga nota del que està passant i reforce el sistema de prevenció vigilància, fonamental al seu parer per a controlar situacions de pandèmia. “Ens ha donat la possibilitat de veure el que està passant en el sistema sanitari espanyol i corregir-lo amb virus que siguen més letals”, ha comentat.

En aquest sentit, pensa que centres com ara residències i hospitals haurien de tindre el material suficient per a previndre situacions d’epidèmia, així com personal format i especialitzat en com actuar davant d’aquestes circumstàncies. “La voluntat l’hem de tindre totes i tots i saber actuar per a frenar la cadena de contagis”, tots units aconseguirem parar el virus”.

Contingut no disponible
stats