La pensió mitjana a la Comunitat Valenciana puja fins als 930 euros a l'abril

A Espanya, el coronavirus ha provocat la primera caiguda de la sèrie històrica en la despesa de les pensions.

Dos persones majors, en una imatge d'arxiu
Dos persones majors, en una imatge d'arxiu

El nombre de pensions a 1 de maig a la Comunitat Valenciana va ascendir a 998.404, un 0,97% més que el mateix mes de l'any anterior, i l'import mitjà va ser de 930,80 euros, un 2,06% més. Aquest creixement es produeix en un mes en el que en el conjunt estatal la nòmina de les pensions contributives de la Seguretat Social va ascendir a 9.852,78 milions d'euros. Això suposa una caiguda mensual del 0,27%, la primera reculada de la sèrie històrica, a causa del descens del nombre d'altes i a l'increment de les baixes pels efectes del coronavirus.

En el cas valencià, s'ha mantingut el creixement dels últims mesos, però a un ritme menor en el nombre com en l'import de les pensions. Al mes d'abril, la xifra de pensionistes va augmentar a la Comunitat Valenciana un 1,1% i l'import ho va fer un 2,2%.

Les dades publicades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions indiquen que el sistema comptava a 1 de maig amb un total de 9.754.137 pensions contributives, 38.508 menys que el mes anterior.

A l'abril s'accentua la tendència de descens en el nombre de pensionistes ja observada el mes anterior, que en el cas de la baixes va tindre a veure amb el fet que la mortaldat per la Covid-19 va afectar especialment el col·lectiu de més edat. A més, en el descens de les noves altes va influir el tancament de les oficines que va fer que moltes persones retardaren el tràmit d'incorporació al sistema.

També et pot interessar

stats