La patronal troba a faltar l’ajornament d’impostos i la flexibilitat de crèdit entre les mesures del govern

La CEV creu que no s’ha de detindre l’activitat de més sectors. “Quant més parem, més costarà arrancar”, defén.

Imatge d'arxiu d'un magatzem del sector agroalimentari
Imatge d'arxiu d'un magatzem del sector agroalimentari / À Punt

La patronal valenciana veu insuficients les mesures anunciades pel govern espanyol per a mantindre el sistema econòmic a pesar de la crisi derivada del coronavirus. Falten crèdits i ajornament d’impostos. Així ho ha manifestat el president de la Confederació Empresarial Valenciana, la CEV, Salvador Navarro, en Les notícies de la nit, d’À Punt.

En opinió de Navarro, el govern de Sánchez ha demostrat una “falta de sensibilitat” cap a les empreses i, per això, les mesures anunciades per a frenar l’afonament de l’economia no són prou “contundents”. Per a la patronal valenciana, cal un “ajornament dels impostos, com han fet alguns ajuntaments, perquè és la millor manera d’injectar liquiditat”.

“No significa que no els paguem, sinó que els pagarem més tard”, ha defensat Navarro, que creu que aquesta iniciativa donaria un marge a les companyies per a refer-se de la caiguda al clot que estan travessant. Respecte als crèdits, el president dels empresaris valencians ha afirmat que “la banca no sap com actuar davant d'aquesta nova situació: falta més concreció de les mesures econòmiques”.

Preguntat per la conveniència que continuen treballant els sectors productius que no siguen essencials, com ara el tauleller i el de la construcció, Salvador Navarro creu que les restriccions adoptades fins ara, derivades de l’estat d’alarma, són les adequades. “Quant més parem l’economia, més costarà arrancar després”, ha sentenciat.

Difícil determinar l’activitat essencial

Al seu entendre, molts sectors estan vinculats i ha posat com a exemple l’alimentari: “Una empresa agroalimentària també genera activitat econòmica en el sector del plàstic, en el del metall o en el de la logística”, ha exposat.

Seguint aquesta idea, Navarro ha argumentat que “és difícil determinar qui treballa i qui no”. No obstant això, el representant de la patronal valenciana ha remarcat que “la salut ha d’estar per davant de l’economia” i, en aquest sentit, ha instat el sector empresarial a continuar treballant, però sempre atenent a les mesures de seguretat per a evitar contagis.

També et pot interessar

stats