• L’Ajuntament de l’Alcora demana tancar les empreses taulelleres

  Últimes notícies | l’ Alcalatén | 24/03/2020 09:05
  À Punt NTC
  Imatge d'arxiu d'una empresa ceràmica

  Imatge d'arxiu d'una empresa ceràmica / À Punt NTC

  L’Ajuntament de l’Alcora, a la comarca de l’Alcalatén, ha demanat el tancament de les fàbriques que no ofereixen serveis de primera necessitat per a frenar la propagació del coronavirus. Aquesta mesura ja ha sigut anunciada pel Grup Porcelanosa que a partir de divendres pararà la producció a Vila-real, a la Plana Baixa.

  Al municipi de l’Alcora hi ha unes 50 empreses taulelleres i d’esmaltatge, i pràcticament el poble viu de la indústria ceràmica. El consistori ha anunciat que vol que es tanquen les fàbriques com a mesura de salut pública.

  Els treballadors i treballadores amb els quals ha parlat À Punt afirmen que les empreses haurien de tancar. Però des de la patronal ceràmica volen continuar la producció i evitar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), tal com ha indicat el president de l’Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc), Joaquín Font de Mora.

  La corporació municipal remetrà la petició de tancament a la subdelegació del govern espanyol i la Generalitat en els pròxims dies.