Oltra aposta per unes mesures “més restrictives”, però aclareix que la competència la té Sanitat

La vicepresidenta del Consell aposta per restringir els espais de sociabilitat, on “creiem que estem segurs”.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa del Ple del Consell
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa del Ple del Consell

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha dit aquest divendres que “hem d'anar a mesures més restrictives” i ha posat d'exemple les mesures d'altres comunitats autònomes com ara el País Basc, on s'ha decretat el tancament dels establiments d'hoteleria i restauració i només es podran fer serveis de menjar a domicili.

Durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha valorat d'aquesta manera les noves restriccions per a fer front a la pandèmia de Covid-19 a la Comunitat Valenciana, que s’han anunciat aquest mateix divendres. Oltra ha assenyalat que és falsa la dicotomia entre salut i economia i ha assenyalat que “sense salut no hi haurà economia”. Al respecte, Oltra ha considerat que “hem d'anar a mesures més restrictives”. Tanmateix, la vicepresidenta ha aclarit que la competència en les mesures per a frenar la pandèmia la té Sanitat i que es basen en criteris científics i sanitaris.

Així mateix, Oltra ha volgut incidir que l'origen de la majoria dels brots són els entorns socials, on “creiem que estem segurs”. En aquest sentit ha dit que la tendència és pensar que les persones que estimem no ens poden contagiar i ha advertit que “l'estima no és una vacuna enfront del coronavirus”. Per aquesta raó, la vicepresidenta ha apostat perquè s'acoten els espais de sociabilitat tant en l'àmbit públic com privat, on “no podem abaixar la guàrdia”.

Les diferències amb Hisenda

Aquesta setmana la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va advertir que els pressupostos de 2021 presentats a les Corts pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler, no corresponien als acordats. Igualtat acusava Hisenda d'haver modificat les seues partides i restar-li 21 milions d'euros, una quantitat que la consellera d'Igualtat ha reivindicat com “absolutament imprescindibles” i ha dit que “lluitarà per cada cèntim”.

Així mateix, Oltra ha expressat que s'haurien de revisar els mecanismes d'elaboració del pressupost, “amb la participació de tots els departaments”.

També et pot interessar

stats