Nules sol·licita a Sanitat mesures addicionals per a frenar els contagis

L’Ajuntament veu necessari frenar el “preocupant” augment de positius detectats al municipi els últims dies.

Operaris municipal fent tasques de desinfecció als carrers de Nules durant la setmana passada
Operaris municipal fent tasques de desinfecció als carrers de Nules durant la setmana passada / Ajuntament de Nules

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Nules ha acordat de manera unànime traslladar a Salut Pública la preocupació per la situació epidemiològica al municipi i sol·licitar que d'acord amb les dades i informació actualitzades que disposen, "estudien si és convenient prendre mesures addicionals en la població dins de l'àmbit de les seues competències". Les mesures podrien passar per un possible confinament perimetral, segons ha explicat l'alcalde del municipi, David García.

Aquest dilluns s’han reunit els portaveus dels grups municipals de manera extraordinària, per a estudiar diferents possibilitats i valorar la situació epidemiològica actual. En aquest sentit, l’alcalde, David Garcia, ha assenyalat: "és necessari que entre tots els grups municipals planifiquem noves mesures per a limitar, principalment, les relacions socials no necessàries".

De fet, des de finals de la setmana passada, l’Ajuntament de Nules estava fent una crida a l’autoconfinament i perquè la població limitara al màxim les relacions socials. A pesar d'aquesta petició, David García afirma que “aquest cap de setmana s'ha detectat prou de moviment social tant dins del municipi com en eixides a altres poblacions". A més, Nules és un dels 31 municipis on la Conselleria de Sanitat ha reforçat les limitacions per a contindre el virus.

A pesar de la defensada unanimitat, la portaveu del PP a Nules, María Victoria Marzal, ha assegurat que l'alcalde de la població "hauria de mesurar més els seus desitjos de tancar Nules perquè darrere de cada comentari hi ha milers de famílies que pateixen les conseqüències econòmiques dels seus desficacis". El PP ha reclamat ajuda a Sanitat per a garantir la protecció de la població davant dels criteris polítics d'un alcalde "que busca el tancament perimetral de la localitat".

Segons l'última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat Universal, la incidència acumulada a Nules en els últims 14 dies és de 373 casos per cada 100.000 habitants i se n'han confirmat 49 casos.

També et pot interessar

stats