Nous brots als Ports compliquen la situació a la comarca

Les autoritats locals adverteixen que el centre de salut del Forcall comença a saturar-se per l'elevada quantitat de PCR.

Centre de salut del Forcall
Centre de salut del Forcall / À Punt NTC

El coronavirus complica la situació a la comarca dels Ports. S'hi han detectat nous brots a les localitats de Cinctorres, Morella i Olocau del Rei. Els ajuntaments han suspés els actes culturals i demanen a la ciutadania que extremen les mesures de seguretat i que no isquen de casa si no és estricament necessari.

El brot de Cinctorres afecta sis persones jubilades de dos famílies que estiuegen al poble. Les autoritats sanitàries estan fent l'estudi de traçabilitat, però tot apunta que el brot s'ha originat en una colla, com ha explicat l'alcaldessa del municipi, Mireia Mestre."Ha derivat en dues famílies que entre elles tenen també vincles familiars; és un brot comunitari", ha afirmat la regidora.

S'hi han suspés tots els actes culturals i l'Ajuntament recomana a la població, ara a l’estiu de més de mil habitants, que no isca de casa si no és necessari. Llevat de la cua per a comprar el pa i el café del matí, el veïnat ha fet cas de la mesura. Hi ha dos brots més, un a Morella, d'origen familiar, amb 9 positius, i un altre a Olocau del Rei, amb almenys sis joves contagiats.

Les autoritats locals adverteixen que el centre de salut del Forcall, que atén deu municipis de la comarca, comença a estar saturat. Per això s'ha hagut d'instal·lar un barracó provisional a l'exterior per a practicar a la població les proves PCR. Només diumenge se'n van fer una trentena.

També et pot interessar