Nou morts en la residència de la Pobla de Vallbona amb un brot de Covid-19

Encara hi ha set majors hospitalitzats i la resta de positius estan estables i atesos en el geriàtric.

Façana de la residència La Saleta de la Pobla de Vallbona
Façana de la residència La Saleta de la Pobla de Vallbona / À Punt

El brot de Covid-19 que afecta la residència La Saleta de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) des de principis de mes, amb 76 persones contagiades, ja s'ha cobrat nou víctimes mortals. Fonts municipals han informat que dos dels majors han perdut la vida en el mateix geriàtric i els altres set en l'hospital en el qual havien ingressat. Encara queden set majors més hospitalitzats, mentre que la resta de positius estan estables i estan sent atesos en el centre.

La setmana passada es va registrar en aquesta residència de majors un focus amb 76 casos positius per coronavirus. D'ells, 64 són interns (a la residència hi ha en total 74 majors), i els dotze restants personal de la plantilla.

Els primers deu residents que van donar positiu ja tenen immunitat, segons les mateixes fonts municipals, i al llarg del matí està previst que se'ls repetisquen les proves PCR per a confirmar que donen negatiu. Després se'ls donarà l'alta mèdica.

Els interns afectats asimptomàtics estan confinats en una de les plantes de la residència, mentre que en l'altra s'han ubicat la resta d'usuaris no malalts de Covid-19.

El passat dia 4 de novembre es va detectar un brot amb 9 casos en aquesta residència privada i des d'aleshores el focus ha anat creixent fins a la xifra actual, que el va convertir, en un “brot de grau dos”. La numeració suposa que se li dona suport des del departament de salut Arnau de Vilanova, i Salut Pública aporta personal i es fa càrrec de l'organització del centre i la recollida de residus. A més, la Unitat d'Hospitalització Domiciliària visita diàriament el centre per a seguir l'estat de salut dels residents.

També et pot interessar

stats