Nou brots més i 330 contagis nous aquest cap de setmana

Vora la meitat dels casos detectats des del passat divendres corresponen a persones amb edats entre 20 i 40 anys.

Proves PCR a Santa Pola després del brot que es va detectat vinculat a l'oci nocturn
Proves PCR a Santa Pola després del brot que es va detectat vinculat a l'oci nocturn / Morell (Efe)

La Conselleria de Sanitat ha informat aquest dilluns de nou brots nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Hi ha cinc a València, tres dels quals són d’origen social (amb un total de 15 persones ), un brot relacionat amb l’oci nocturn, amb 11 casos, i un altre focus en l’àmbit laboral amb quatre persones contagiades.

Hi ha un brot a Sueca, també d’origen social (amb set casos), a Museros (amb quatre casos d’origen familiar), a l’Alfas del Pi (cinc casos d’un brot d’origen social) i un altre a Mislata relacionat amb l’oci nocturn (cinc casos).

A aquest nou brot cal sumar el de la residència de majors de l’Eliana, confirmat pel consistori, i que afecta 14 persones. Amb tots, el nombre total de brots s’eleva a 44 en tot el territori, segons la Conselleria de Sanitat.

Respecte a un brot d'origen social anterior notificat a València, en el qual es comptabilitzaven quatre casos, cal sumar-ne un més, per la qual cosa el total són cinc positius.

A l'Hospital General d'Alacant s'ha realitzat la prova PCR a 79 migrants que van arribar durant el cap de setmana a la costa alacantina. De tots ells, quatre han donat positiu en coronavirus i s'han quedat aïllats a l'hospital.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, la Comunitat Valenciana ha registrat des de l'actualització del passat divendres 330 nous casos per prova PCR. De tots, el 45% corresponen a persones entre 20 i 40 anys. 114 dels casos nous corresponen a brots.

Les comarques del centre són les que presenten més contagis

D'aquestes noves infeccions, la majoria corresponen a València (197 contagis), mentre que 68 positius es localitzen a Alacant i 46 a Castelló. D’aquestes dades es desprén que hi ha vora un miler de casos actius, concretament 984 al territori valencià i s’eleven fins a 12.781 els casos identificats a la Comunitat Valenciana des que va començar la pandèmia.

De les noves infeccions comunicades aquest dilluns, dotze afectats són residents de centres de majors i uns altres quatre són de treballadors d’aquests espais.

Respecte als pacients amb Covid-19, hi ha 81 ingressats, onze més que en el balanç anterior. La majoria d’aquests pacients es troben als centres hospitalaris de València, 17 a Alacant i 11 als de Castelló. A les unitats de cures intensives es troben huit pacients (5 a València i 3 a Alacant).

Tot i l’augment dels casos positius i dels ingressos hospitalaris al territori valencià no s’ha registrat cap nova defunció vinculada a aquesta malaltia.

També et pot interessar

stats